fbpx

Intervju; “Det handlar inte bara om att ligga..”

Share on facebook
Share on linkedin

En intervju som gjorde med sjukt duktiga GU stundenter för några månader sen!

För att läsa orginalet kan ni klicka vidare här, annars läs vidare under. Enjoy! 🙂

På Da Matteo är det ett surr av konversationer. Vid fönstret sitter en kille med en kopp kaffe, en bok och ett anteckningsblock. Han bryter ut i ett stort leende och små skrattrynkor runt ögonen syns när jag går mot honom. “Hallå eller” säger han med grov göteborgska och ger mig en varm kram.  

 Var jobbar du just nu?

– Jag lägger helt klart ner mest tid på mitt eget företag där jag agerar dejtingcoach. Just nu är jag i ett uppstartskede, vilket är superspännande.

Varför valde du att arbeta med just detta?
– Jag vill vara någon som jag skulle behövt när jag själv var yngre. När det handlade om dejting, fungerade inte något av mina kompisarnas tips vilket var frustrerande. En trigger har också varit att få folk att förstå varandra bättre, men också känslan av att kunna hjälpa andra.

Hur ser en vanlig ut för dig? 
– Jag brukar börja med att försöka förstå mig på klienten på ett djupare plan genom att prata mål, vad de vill uppnå och hur vi ska kunna uppnå det. Utifrån det gör vi sedan olika praktiska och mentala övningar. Det handlar jättemycket om personlig utveckling men många tror att det handlar om det yttre, att man ska få ligga. Men det är så mycket mer än bara det.  

Har du något konkret exempel?
– Ja, ett vanligt problem många har är ögonkontakten när man talar till någon. Övningen går helt enkelt ut på att kolla 50 stycken personer i ögonen utan att flacka med blicken, något som män generellt sett har svårare för än kvinnor.

Vad skulle du säga är det vanligaste problemet varför personer söker sig till dig?
– Det är att många inte är säkra på vad de vill, de är osäkra i sig själva och tror inte att de duger. Självkänslan är därför en mycket stor del i detta. Sen handlar det om förväntningar man har på sig själv som till stor del påverkas av sin omgivning, föräldrar, kompisar och normer. Jag brukar därför alltid börja med frågan “vad vill du”. Det är dessa personer som är redo att ta action och förändra sitt beteende som söker sig till mig. 

Erbjuder du coachning för nätdejting eller är det främst traditionell dejting?
– Båda. Jag har coachat online, men det är att föredra face-to-face skulle jag säga. Tinder i all ära, det kan fungera ifall man vill träffa olika folk, men att träffa någon baserat på ens intressen är mycket härligare tycker jag. På tinder anpassar man sig mer efter olika typer och det blir inte samma resultat.

Är du i förhållande eller singel? Lever du som du lär, har du testat dina egna trix? 
– Jag är i ett förhållande. Och ja, jag har gjort jättemånga dumma saker och testat mig fram. Otaliga blind dates och felsägningar bara för att se vilken reaktion jag får. Ibland har det givetvis tippat över och fått dåliga konsekvenser, men man lär ju sig av sina misstag.  

Sista frågan, tre snabba dejtingtips:
– Jag tycker att man ska göra något ihop. Ett hett tips är att sitta franskt, sitt bredvid varandra. Det blir mysigare då. 
1. Kvalificera – veta vad du vill ha
2. Ha kul – våga vara sårbar för då kan du släppa in någon i ditt liv
3. Gör, tänk inte! Lita på dig själv

Vi tackar Mario för massor av bra tips och tricks. Jag är helt säker på att alla göteborgare kommer bli mer öppensinnade efter att de träffat dig!

Av: Linnea Hjärn

Vem är Mario?

Mario Noghani är en internationell Mental Performance Specialist som utbildar & coachar drömmare, företagsledare & content creators i mänskligt beteende, för att hjälpa de skifta sina perceptioner & överkomma sina egna mentala utmaningar på insidan, som i sin tur, löser problemen på utsidan.

Dina proffesionella utmaningar är personliga problem, i förklädnad.

Följ med på resan på mina medier här nedan!

Senaste..

Följ oss